2017-й оголошено Роком Японії в Україні

19:12 11 Січня 2017

2017-й оголошено Роком Японії в Україні

Фото: telegraf.com.ua

Сьогодні Президент Петро Порошенко підписав указ про відзначення Року Японії в Україні, повідомляє прес-служба глави держави.

Під час зустрічі з послом Японії в Україні Сіґекі Сумі гарант відзначив роль Японії в наданні допомоги Україні в проведенні структурних реформ та нагадав про виділення 1,8 млрд доларів США протягом 2014-2016 років для підтримки нашої держави на шляху змін у багатьох сферах суспільного життя, зокрема у реформуванні правоохоронних органів та створенні нової поліції, впровадженні судової реформи, реалізації цілої низки екологічних програм та інших проектах.

Своєю чергою, посол Японії в Україні Сіґекі Сумі подякував Президентові за високе визнання ролі його країни, яке підтверджується проведенням Року Японії в Україні. Посол також наголосив на знаковості факту, що «після Євромайдану значна кількість великих японських компаній розпочала свою активну економічну діяльність в Україні».

Президент України також висловив переконання, що цього року відбудеться прогрес у питаннях візової лібералізації для українців задля спрощення відвідання Японії, а також активізація та збільшення прямих японських інвестицій в економіку України. Він навів приклади успішних японських інвестиційних проектів 2016 року, які вже працюють на Заході нашої країни і створюють тисячі робочих місць.

Leopolis.news

Також ви можете стежити за головними новинами від Leopolis News на нашому Facebook, Twitter та Telegram-каналі.

Стрічка новин